Alberte annoncerer album på vej med singlen 'Aha'

Alberte annoncerer album på vej med singlen 'Aha'

Alberte Winding udgiver d. 29. september det nye album ‘Hva Drømmer Du’ – et album hvor hun for anden gang tager et skridt ud i livets yderpunkter.

'Hva Drømmer Du' handler om den første kærlighed og muligvis den sidste. Det handler om den første sang og den sidste sommerdag, børnene der flyver langt væk som vildfarne balloner og mødre der modvilligt slipper snoren. Forældre der bliver gamle og dør, børn der søger Københavns anonymitet og ensomhed, voksne der savner byens fest, elskende der oplever noget så banalt som kærlighed og det store mirakel at få et barnebarn. Bratte slutninger og overraskende begyndelser.

Kort fortalt er Albertes nye album hendes forsøg på at antyde livet i stedet for at beskrive det helt tydeligt – og her kan musikken netop fungere som et rum, hvor det problematiske ved livet kan komme til udtryk samtidig med, at man selv kan komme videre.

"Det er i drømmene vi former livet. Drømmen er den retning vi går, den drejning vi pludselig tager, efter have siddet og forestillet os hvordan i morgen bliver. Så drøm noget godt.

Hvad drømmer du?"

Lyt til første single fra Albertes kommende album her: 

Pede B udgiver det stjernespækkede album 'SPARRING'

Pede B udgiver det stjernespækkede album 'SPARRING'

Pede B har gennem de sidste mange år imponeret det danske publikum med udsolgte koncerter, anmelderroste albums og ikke mindst en imponerende evne til konstant at forny sig. Nu er han tilbage med albummet ’Sparring’.

Den garvede rapper har på sit nye album håndplukket nogle af Danmarks bedste rappere, som han under hele processen har sparret med - hvilket netop er det overordnede koncept bag pladens 17 tracks.

Jeg kan mærke, at jeg gennem hele processen har presset mig selv til det yderste, da jeg har siddet foran nogle rappere jeg virkelig respekterer. Jeg var derfor nødt til at præstere mit ypperste, hvilket i mine øjne i dag har gjort mig til en bedre rapper”, fortæller han.

Albummet er produceret af Pede B’s mangeårige samarbejdspartnere Lukas Lunderskov og Adam Sampler.

Lyt til 'Sparring' her: 

Barselonas debut-EP leverer 'Drengepop' til din weekend

Barselonas debut-EP leverer 'Drengepop' til din weekend

Barselona er ude med debut-EP’en ’Drengepop’ blot et år efter, at Rud Aslak og Rasmus Theodor lagde grundstenene til bandet, der i dag er et af de helt store upcoming navne på den danske musikscene.

Vores EP er skrevet og indspillet siden starten af året og i arbejdet med sangene har vi taget nogle nye metoder i brug. Eksempelvis har selve indspilningsprocessen fundet sted i både et sommerhus i Dalby Huse, en jungle i Khao Sok i Thailand og ikke mindst i Grotten (Ruds kælder)”, tilføjer Rasmus Theodor.

Trods nye metoder gør drengene dog klart, at den klassiske "Barca-lyd" stadig er intakt på det nye EP-udspil; den tropiske klang samt emner som ungdom, uforløst kærlighed og bagende sol skinner unægteligt fortsat igennem på EP'ens 6 tracks.

Lyt til 'Drengepop' her:

Martin Brygmann går solo på albummet 'Bates Delight'

Martin Brygmann går solo på albummet 'Bates Delight'

Martin Brygmann - komponist, skuespiller og musiker - er nu aktuel med albummet ’Bates Delight’. En plade på engelsk der samtidig bliver hans første uafhængige soloalbum.

'Bates Delight' er produceret i et samarbejde mellem Martin og den svenske arrangør Pål Svenre. Musikken er indspillet fra grunden i det legendariske Atlantis Studio i Stockholm, hvor ABBA i sin tid indspillede deres seks første albums.

Udover hit-brødrene Ulf og Henrik Jansson har den 6 dobbelte amerikanske Grammy-vinder Vince Mendoza arrangeret strygerne til tre af albummets tolv sange og tog hertil turen fra L.A. til Konservatoriets Koncertsal i København, hvor han dirigerede Danmarks Underholdningsorkester.

”Det handler om alle de følelser, livet fylder mig med - fra angst til fryd”, siger Martin Brygmann om sit første soloalbum.

Lyt til 'Bates Delight' her: 

Hør Barselonas nye single - 'Alene Hjem'

Hør Barselonas nye single - 'Alene Hjem'

Efterskolevennerne, Rud og Rasmus - bedre kendt som Barselona - er ude med den nye single 'Alene Hjem'. En single der handler om at tage sig sammen og få gjort eller sagt tingene, før det er for sent.

Rud Aslak, forsanger i Barselona, fortæller bl.a. om tracket:

”Det er også en historie der har gentaget sig i mit liv flere gange. Det er tit, jeg står og finpudser mine 'replikker', jeg gerne vil sige, men aldrig får sagt, fordi jeg er for genert. Man går resten af dagen og fortryder, at man ikke fik sagt, hvad man ville sige, og ærgrer sig når man kommer hjem alene.”

Den nye single ’Alene Hjem’ er duoens tredje officielle single og kommer i kølvandet på debutsinglen 'Pige & Dreng', som fik en plads på Soundvenues Top 10 over 'Halvårets Bedste Sange', samt den officielle udgivelse af singlen 'Barcelona'.

Lyt til 'Alene Hjem' her: 

Ny single fra 'Sparring': Pede B ft. Mund de Carlo & Mellow - 'Energi'

Ny single fra 'Sparring': Pede B ft. Mund de Carlo & Mellow - 'Energi'

Mens de første 3 singler fra Pede Bs kommende album 'SPARRING' har været introduktioner til albumkonceptet, er den nye single ’Energi' essensen af rap-sparring. Med hjælp fra undergrundsveteranen, Mund De Carlo, og den nyere artist, Mellow, sætter Pede B barren højt for teksterne på sit kommende album.

Om 'Energi' siger Pede B:             

"Kort fortalt handler nummeret om at prioritere sin egen energi. Hvis jeg gik op i alt den sludder og sladder der er inden for det danske rapmiljø, ville jeg formegentlig slet ikke have kræfter til at lave nye ting".

Nummeret blev spillet for første gang live til Pede Bs udsolgte koncert i Pumpehuset tilbage i marts og det kunne allerede nu se ud til at blive en ny fan-favorit:

"Vi spillede ENERGI sidste gang i Pumpehuset og folk gik helt amok. Stemningen på nummeret passer fantastisk til vores live-show. Musikvideoen er egentlig også bare skabt ud fra titlen. Det skulle være energifyldt og det er den virkelig også blevet!"

'SPARRING' udkommer d. 15. september og med releasekoncert d. 14. oktober i Amager Bio, er der lagt op til et efterår i Pede B’s tegn.

Lyt til 'Energi' hér: