Undergrundslegenden og Aarhus-V admiralen Marwan er ude med den nye single ’Babylon’ - en titel som er brugt af mange, men en historie som er kendt af få. I Marwans levering bliver oldtidens stormagt bragt ind i det enogtyvende århundrede som et kodeord for den politiske, økonomiske og kulturelle stormagt, som her er pakket ind i et gedigent hiphop-beat, som får selv jorden under Babelstårnet til at skælve.  

’Babylon’ er en opsang til Marwans rap-kolleger om dygtiggørelse og umage, og samtidig en italesættelse af en slags kulturel lobbyisme, hvor de få, der sidder på magten – metaforisk og bogstaveligt talt – bestemmer, hvad der er godt, og hvem, der får succes.

For mange artister går på kompromis med kvaliteten i dag. Det handler om at være sig selv og skille sig ud – meget af lydbilledet i dansk hiphop er præget af kloner og kommercielle succeser, hvor et lille udvalg med stor magt bestemmer hvad publikum skal se og høre. Det gælder dog ikke kun i musikbranchen…”

Stik imod beretningen om Babelstårnet i Babylon hvor sprogbarrierer spredte folket, er Marwan en lyrisk brobygger mellem kulturer. Med mere end ti år på den danske hiphop-scene og et bundsolidt bagkatalog, har Marwan vist sig som en af dansk hiphops tunge drenge med sine verbale lussinger og politiske budskaber, som altid er akkompagneret af tunge beats og overbevisende rap-flows.

Lyt til 'Babylon' her: