I kølvandet på sin første single ’Op Og Ned I Showbiz’ følger Kippenberger nu op med den nye single ’Mit Liv Er En Fest’ – et mantra som kan tages med en dosis ironi i højere eller mindre grad afhængig af, hvor bogstaveligt Kippenbergers jyske jargon tolkes, og afhængig af, hvilke verdensbriller man tager på.

Den tidligere frontmand i det danske rockband The Floor Is Made of Lava har på sin nye single taget den reflekterende kasket på og kigger både tilbage, fremad og indad når han med sin fremtrædende og tykt smurte jyske dialekt brøler op om, at livet er en fest:

Jeg har levet et fantastisk privilegeret liv så vidt. Krænget hjertet ud for et hav af mennesker, savet mig midt over i hver en afkrog af kongeriget, vinterbadet på svampe i den svenske ødemark. Men uanset hvor meget benzin jeg hælder på bålet, så opsluges det af et lillebitte sort hul indeni, som aldrig helt kan fyldes ud. ’Mit liv er en fest’ er min måde at se dybet i øjnene på, og måske gøre hullet en lille smule mindre.”

Tobias Kippenberger er ikke bare tilskuer til sit eget liv, og kan efterhånden tilskrive sig mange titler som både forælder, revisor, hverdagspoet og inkarneret rock’n’roller. Som en anden fugl-føniks er Kippenberger med sit soloprojekt genopstået som en hybrid af Bonderøven og ham den historiefortællende levemand fra det lokale værtshus, som har oplevet alt og ingenting - det danske sprog har fået en væsentlig plads i Kippenbergers legesyge tekstunivers, og dialekter spiller en særlig rolle: 

”Det danske sprog kan godt føles lidt firkantet. Men dialekter er sprogets måde at synge på, så jeg har forsøgt at få min jyske udtale med i teksterne. Som en slags Sivas for bonderøve.”

Med det nyeste udspil sætter Kippenberger i kakkelovnen til en legesyg sommer når han foruden udgiver ny musik også gæster både SPOT Festival og dette års Roskilde Festival, hvor hans liv for alvor er en fest.

Hør 'Mit Liv Er En Fest' her: