Pede Bs kommende album SPARRING gæstes af mere end 18 særligt håndplukkede artister. Men hvorfor sætte et album sammen med så mange gæster? Det svarer Pede B på – på den nye single ’Første Runde’. Her tydeliggør rapperen ambitionerne med pladen, og hans tanker bag opsætningen:

"Vi snakker sparring uden at slå fra sig
Jeg tænkte, hvis stål kan gøre stål skarpere
Kan jeg også bruge en bunke dope rappere

Til at skrive numre der er små mirakler
Vil du være den bedste, skal du træne med de bedste"

Det sulten og den personlige ambition, om at blive bedre som rapper, der styrer slagets gang på Pede Bs ottende album. Om nummeret siger Pede B:

"Første Runde er en god introduktion til hele albummets tematik. Jeg synes både det præsenterer konceptet og er så energifyldt, at det leder lytteren godt ind i pladens univers"

Nummeret indeholder desuden en lydbid fra et interview med Pede Bs gamle kickboksetræner. Han snakker om fordelene ved sparring inden for kampsport - hvilket drager paralleller til den musikalske sparring, der finder sted på albummet. Om valget af Henning Møller siger Pede B:

"Henning har betydet meget for mig som træner, og det var fedt at kunne lægge hans seje ord på plade. Han er desuden en fan af oldschool rap og hiphop, så jeg ser frem til, at kunne give ham vinylen i hånden, når albummet udkommer til september. Mange af vores andre trænere ville kun undervise til rock eller hård techno - hos Henning hørte vi altid rap!"

Hør Pede B's nye single 'Første Runde' her.