Marwan udgiver singlen 'Babylon'

Marwan udgiver singlen 'Babylon'

Undergrundslegenden og Aarhus-V admiralen Marwan er ude med den nye single ’Babylon’ - en titel som er brugt af mange, men en historie som er kendt af få. I Marwans levering bliver oldtidens stormagt bragt ind i det enogtyvende århundrede som et kodeord for den politiske, økonomiske og kulturelle stormagt, som her er pakket ind i et gedigent hiphop-beat, som får selv jorden under Babelstårnet til at skælve.  

’Babylon’ er en opsang til Marwans rap-kolleger om dygtiggørelse og umage, og samtidig en italesættelse af en slags kulturel lobbyisme, hvor de få, der sidder på magten – metaforisk og bogstaveligt talt – bestemmer, hvad der er godt, og hvem, der får succes.

For mange artister går på kompromis med kvaliteten i dag. Det handler om at være sig selv og skille sig ud – meget af lydbilledet i dansk hiphop er præget af kloner og kommercielle succeser, hvor et lille udvalg med stor magt bestemmer hvad publikum skal se og høre. Det gælder dog ikke kun i musikbranchen…”

Stik imod beretningen om Babelstårnet i Babylon hvor sprogbarrierer spredte folket, er Marwan en lyrisk brobygger mellem kulturer. Med mere end ti år på den danske hiphop-scene og et bundsolidt bagkatalog, har Marwan vist sig som en af dansk hiphops tunge drenge med sine verbale lussinger og politiske budskaber, som altid er akkompagneret af tunge beats og overbevisende rap-flows.

Lyt til 'Babylon' her:

Louise Hart ude med nyt nummer til sin far

Louise Hart ude med nyt nummer til sin far

Louise Hart har netop udgivet den rørende og dybtfølte single ’Marley’ – et nummer som er skrevet om og til Louises far, der beskriver både de smukke og de smertefulde øjeblikke i en opvækst som ikke minder om mange andres. 

Hvordan er det at vokse op i en ghetto i Jylland i fattigfirserne med en far fra Pakistan, der næsten lige er kommet til Danmark? Hvordan rummer man både følelsen af kærlighed og svigt fra selvsamme far? Og hvordan ændrer forholdet sig mellem far og datter når de simultant bliver ramt af kræft?

Louise Hart har før lavet engelsksprogede sange, men denne gang, har hun haft behov for at skrælle lagene af og synge på sit eget modersmål, for at finde mere nærvær i de personlige historier, da hun oplever at hun på den måde også kommer tættere på sit publikum.

’Marley’ samt 4 andre dansksprogede sange, indspillede Louise i Medley studiet under sit kemoforløb. Det var en terapeutisk proces og en måde at bevare sig selv og sin identitet. Sangene er samlet til en EP, som udkommer i den tidlige sommer.

Hør 'Marley' her:

Kippenberger synger om det festlige liv på ny single

Kippenberger synger om det festlige liv på ny single

I kølvandet på sin første single ’Op Og Ned I Showbiz’ følger Kippenberger nu op med den nye single ’Mit Liv Er En Fest’ – et mantra som kan tages med en dosis ironi i højere eller mindre grad afhængig af, hvor bogstaveligt Kippenbergers jyske jargon tolkes, og afhængig af, hvilke verdensbriller man tager på.

Den tidligere frontmand i det danske rockband The Floor Is Made of Lava har på sin nye single taget den reflekterende kasket på og kigger både tilbage, fremad og indad når han med sin fremtrædende og tykt smurte jyske dialekt brøler op om, at livet er en fest:

Jeg har levet et fantastisk privilegeret liv så vidt. Krænget hjertet ud for et hav af mennesker, savet mig midt over i hver en afkrog af kongeriget, vinterbadet på svampe i den svenske ødemark. Men uanset hvor meget benzin jeg hælder på bålet, så opsluges det af et lillebitte sort hul indeni, som aldrig helt kan fyldes ud. ’Mit liv er en fest’ er min måde at se dybet i øjnene på, og måske gøre hullet en lille smule mindre.”

Tobias Kippenberger er ikke bare tilskuer til sit eget liv, og kan efterhånden tilskrive sig mange titler som både forælder, revisor, hverdagspoet og inkarneret rock’n’roller. Som en anden fugl-føniks er Kippenberger med sit soloprojekt genopstået som en hybrid af Bonderøven og ham den historiefortællende levemand fra det lokale værtshus, som har oplevet alt og ingenting - det danske sprog har fået en væsentlig plads i Kippenbergers legesyge tekstunivers, og dialekter spiller en særlig rolle: 

”Det danske sprog kan godt føles lidt firkantet. Men dialekter er sprogets måde at synge på, så jeg har forsøgt at få min jyske udtale med i teksterne. Som en slags Sivas for bonderøve.”

Med det nyeste udspil sætter Kippenberger i kakkelovnen til en legesyg sommer når han foruden udgiver ny musik også gæster både SPOT Festival og dette års Roskilde Festival, hvor hans liv for alvor er en fest.

Hør 'Mit Liv Er En Fest' her:

Thøger Dixgaard er ude med den nye EP 'Pæn'

Thøger Dixgaard er ude med den nye EP 'Pæn'

Thøger Dixgaard er ude med den nye EP ’Pæn’ – en EP der udkommer efter han de seneste fire år har markeret sig som en del af toppen på den danske popscene – med landeplager som ’Blød Indeni, ’Tø Mig Op’ og ’Former’, og med optrædener på bl.a. Roskilde Festival, Smuk Fest, P3 Guld og senest med DR’s Store Juleshow og Zulu Awards 2018 har han gang på gang charmeret det danske publikum med sin umiddelbarhed og ærlige tekstunivers. 

Det er nu snart 4 år siden, at Thøger Dixgaard udgav debutsinglen ’Former’ der strøg til tops på hitlisterne og for alvor sparkede Thøger Dixgaards solo-karriere i gang. Efter at have spillet på Roskilde Festival i 2014, var næste skridt debut-EP’en ’OK’, der udkom i starten af 2015. 

Nu vender Thøger Dixgaard tilbage med den nye EP ’Pæn’, der bl.a. indeholder singlerne ’Tø Mig Op’ og ’CTRL-Z’ som begge har toppet airplay-hitlisterne. Den nye EP bliver dermed opfølgeren til debut EP’en ’OK’, og markerer samtidig en udvikling i Thøger Dixgaards univers der med hjælp fra producerne Vasco (MØ, Scarlett Pleasure, Soleima), Emil Falk (Hugo Helmig) samt Vilhelm Strange Villads Øster og Jakob Littauer (LISS) og har skabt et flere facetteret lydbillede som udforsker og udfordrer både genre og stemninger – men som bibeholder Thøger Dixgaards unikke evne til at beskrive de følelser, som vi alle sommetider har svært ved at sætte ord på. 

Hør hele EP'en her: 

 

Ny single fra Jada

Ny single fra Jada

Jada - et af de mest lovende navne på den danske musikscene - udgav d. 6. april singlen 'Sure' - en officiel udgivelse, der endelig bliver en realitet efter at sangen for godt et år siden blev lagt op på YouTube.

Den nye single 'Sure' følger det minimalistiske lydunivers, som Jadas første officielle single 'Keep Cool' også tog udgangspunkt i - men på den nye single er der derimod en varme, som gennemsyrer singlen med et beat og en tekst, der rummer en tilstedeværelse af selvsikkerhed og skrøbelig længsel. 'Sure' er en sang om kærligheden mellem to mennesker - en kærlighed, hvor den ene part er usikker i at gå ind i relationen.

Foruden den nye single, annoncerede Jada for nyligt også sin første turné, Mutual Selfcare Tour, der bringer hende forbi Odense, Aarhus og København til efteråret - inden da skal Jada bl.a. spille på SPOT Festival og Roskilde Festival, så publikum behøver ikke at vente helt til efteråret for at opleve den særligt magiske stemning, som Jada tilfører til sit live-set. 

Hør 'Sure' her:

The Asteroids Galaxy Tour er stærkt tilbage med ny single 'Surrender'

The Asteroids Galaxy Tour er stærkt tilbage med ny single 'Surrender'

The Asteroids Galaxy Tour er stærkt tilbage med ny musik - 'Surrender' er den første single i en række af flere, der på sigt bliver samlet til et album. ’Surrender’ er samtidig bandets første udgivelse siden deres seneste album ’Bring Us Together’ fra 2014. 

I modsætning til tidligere vil The Asteroids Galaxy Tour denne gang vende den normale plade-proces om - en proces, der normalt er bundet af, at færdiggøre et helt album, før musikken slippes løs - somme tider et år eller to efter de første sange er skrevet. I stedet vil de forfølge den frihed, der ligger i, at slippe musikken fri lige så snart, den er produceret, og på denne måde skabe et øjebliksbillede af, hvor de er henne rent musikalsk lige nu. Man inviteres som lytter med i processen alt imens et album tager form og til sidst samler sig i et værk. 

Med den første single "Surrender" har The Asteroids Galaxy Tour sat tempoet lidt ned og skabt et luftigt univers med en form for intensitet og inderlighed ikke før hørt fra deres kant. Sangen er en tungt gyngende symbiose mellem moderne minimalistisk pop og r&b holdt sammen af Mettes unikke vokal. Sangens tekstunivers kredser om følelser som modgang, sorg og ensomhed og er en påmindelse om, at selv når man føler sig allermest fortabt og har lyst til at give op, så findes der altid et håb.

Hør 'Surrender' lige her: