Marwan annoncerer nyt album og udgiver singlen 'Mentalitet'

Marwan annoncerer nyt album og udgiver singlen 'Mentalitet'

Når historien om dansk hiphop skal skrives, får Marwan sit eget kapitel. Få rappere har skildret livets kontraster og skyggesider så medrivende, samtidig med at bibeholde en nerve og ægthed, hvilket netop har medført at Marwan i dag, anses for at være en af de mest respekteret rappere i Danmark. 

Nu vender Marwan endelig tilbage med den nye single ’Mentalitet’ – en single der kommer forud for det kommende album ’Blå’ – som er sat til udgivelse d. 24. november. Marwans nye single – handler om ens mentalitet – og om at ens mentalitet har betydning for ens tanker. Denne mentalitet er ifølge Marwan påvirket af den kultur og sociale arv, som man selv er vokset op i – hvilket betyder, at mentaliteter kan se forskellige ud – alt afhængig af om man er født og opvokset i Danmark, eller om man som ung palæstinensisk flygtning kommer til Danmark og hverken føler sig 100% dansk eller 100% palæstinensisk.

Marwan fortæller om sin egen mentalitet at; ”Jeg lever i en parallelverden, hvor jeg ved at jeg lever i Danmark og at det er her at jeg gerne vil bo – og jeg ser mig også selv som dansk-palæstinenser, men jeg er hverken 100% dansk eller 100% palæstinenser – og dette kan nogle gange være forvirrende og dermed skabe en form for ubalance i ens tanker om en selv”.

Marwan – kongen af undergrund – er tilbage. 

Lyt til Marwans nye single her: 

 

ULTRAMARIN er tilbage med den nye single 'Hvor Vi Kom Fra'

ULTRAMARIN er tilbage med den nye single 'Hvor Vi Kom Fra'

ULTRAMARIN er tilbage med den nye single ’Hvor Vi Kom Fra’ – en single der endnu gang beviser duo’ens internationale poplyd der med dybsindige tekster på én og samme gang peger mod moderne tendenser og klassisk, dansk sangskrivertradition.

Den nye single udkommer godt et år efter at duo’en udgav debutsinglen ’Hvis Sandheden Skal Frem’, som røg i direkte rotation på P3, P4 samt størstedelen af landets store radiostationer. I april 2017 blev successen fulgt op med 2. singlen 'Sidste Sommer' – der ligesom debutsinglen røg ind i Top 20 på Airplay-charten og samtidig var et af de mest afspillede danske numre i radioen.

ULTRAMARIN’s nye single ’Hvor Vi Kom Fra’ handler om at sidde fast i gammel historie og dårlige vaner i et forhold, man ikke vil slippe. Om at starte forfra og give slip på al den historie og ikke mindst de roller man har givet hinanden – at give slip for at genopfinde sig selv og hinanden. 

Lyt til ULTRAMARINs nye single her:

 

Hør Anne Linnet synge på engelsk på singlen 'Hunter & Dear'

Hør Anne Linnet synge på engelsk på singlen 'Hunter & Dear'

De fleste kender hende fra ikoniske numre som 'Barndommens Gade', 'Tusind Stykker' og 'Forårsdag', hvor hun på malende vis bruger det danske sprog til at beskrive nogle af de gode, svære eller frustrerende følelser, livet nogle gange byder på - og som vi alle kender til. 

Nu har Anne Linnet - for første gang siden starten af sin karriere - begivet sig ud i et nyt nummer på engelsk.

Lyt til den singlen 'Hunter & Dear' her:

LOUIS RUSTUM KLAR MED FØRSTE UDSPIL EFTER 'CLASSIFIED'

LOUIS RUSTUM KLAR MED FØRSTE UDSPIL EFTER 'CLASSIFIED'

R'n'B-artisten, Louis Rustum, udgav i slutningen af marts EP'en ’Classified’, der toppede airplay-charten og blev rost til skyerne af bl.a. Politiken, GAFFA og Soundvenue. Nu vender er han tilbage med de to første single-udspil siden den succesfulde EP - numrene ’Like Rivers’ & ’What I’m Giving You’.

Numrene repræsenterer, ifølge sangeren selv, to forskellige endepunkter i Louis’ liv;

”Det var enormt befriende at skrive "Like River"s da det gav mig mulighed for at indse ting, som jeg egentlig ikke kunne overskue at konfrontere i virkeligheden. Den tog hellere ikke lang tid at skrive fordi det hele bare kom ud. Med "What I´m Giving You" begyndte jeg fra et andet udgangspunkt og selvom den er skrevet indenfor samme periode, handler det mere om de næste skridt." – Louis Rustum

Lyt til de to nye singler her:

Nyt album fra Alberte Winding

Nyt album fra Alberte Winding

Alberte Winding udkommer d. 29. september med albummet ‘Hva Drømmer Du’ – et album hvor hun for anden gang tager et skridt ud i livets yderpunkter.

'Hva Drømmer Du' er skrevet og indspillet i samarbejde med Andreas Fuglebæk og indeholder bl.a. singlen "Den Første Gang", hvor den danske sangskriver, Mads Mouritz, er feature.

Idéen og omdrejningspunktet bag albummet er beskrevet som følgende:

Det er i drømmene, vi former livet. Drømmen er den retning, vi går, den drejning vi pludselig tager efter have siddet og forestillet os, hvordan i morgen bliver. Så drøm noget godt.

Hvad drømmer du?

Lyt til det nye album her:

 

 

Tobias Kippenberger udgiver første single i eget navn

Tobias Kippenberger udgiver første single i eget navn

Tobias Kippenberger – tidligere frontmand for det danske rockband The Floor Is Made of Lava - er aktuel med nyt, dansksproget solo-projekt.

Den garvede rockmusiker, Tobias Kippenberger, er et klassisk eksempel på drengerøven, der blev voksen, men aldrig helt fandt sig til rette. Han er unægteligt en af Danmarks helt store stemmer - og efter fire års fravær fra musikken er han nu klar til endnu en tur i manegen. Med et nyt sprog at udfolde sig på og en ny, pop-elektronisk lyd at udtrykke sig igennem. Kort sagt; en mand og en artist med masser på hjerte.

Lyt til debutsinglen 'Op og ned i showbiz' her: