Pede B udgiver ny single 'Tricks' og dertilhørende musikvideo

Pede B udgiver ny single 'Tricks' og dertilhørende musikvideo

Det er ikke længe siden, den produktive rapper Pede B kommunikerede, at han ikke har tænkt sig at ”Gå” nogen steder med første single fra det kommende album ’Over Askeskyen 3’ (7. september). Allerede få uger senere er han nu klar med den nye single ’Tricks’ (15. juni) – med dertilhørende musikvideo. Igen beviser den rimspyttende Pede B, at ambitionsniveauet og velviljen ikke fejler noget som helst.

Pede B og DJ Noize laver tricks på ’Tricks’: Stilen er tung og breakbeat-inspireret tilsat et gennemgående klavertema, som fører tankerne over på jazzbaren med den dygtige pianist, der forfører sit publikum med sit fingerspil. Ikke nødvendigvis et genremøde, man så komme, men en kontrast, der i høj grad holder på den nye single; sammen med DJ Noize og hans erfarne scratch-hænder, viser Pede B, hvordan man både kan lave tricks på musikken og sine fans.

Nummeret startede med, at Noize klippede TopGunns vokal sammen med et samba-sample på en rigtig syret måde. Efterfølgende var vi enige om, at det var for godt til at smide væk. Vi fik lagt klaver og andre instrumenter på, der gav en live-stemning til nummeret, som jeg virkelig glæder mig til at spille på vores efterårstour.”

Som et ekstra trick i ærmet serverer Pede B singlen med en musikvideo på releasedagen; der er jo også en barnlig glæde i at lære at lave tricks– om det er at ”gå tur med hunden” med en yoyo, hoppe på et løbehjul eller noget helt tredje... Med tiden bliver tricksne vildere og mere imponerende, og samme gør lyrikhelten Pede B og hans storytelling-univers.

Hør 'Tricks' her:

Og se musikvideoen lige her:

Thomas Dybdahl er ude med singlen 'Can I Have It All' og annoncerer nyt album

Thomas Dybdahl er ude med singlen 'Can I Have It All' og annoncerer nyt album

Den norske singer/songwriter Thomas Dybdahl udgiver d. 8. juni den nye single ’Can I Have It All’ og annoncerer samtidig nyt album, som udkommer i løbet af efteråret. Den nye single er dermed første udspil fra det kommende album – et album der er skrevet og indspillet i L.A. 

“Larry (producer) and I had talked for a while about making an album again in a proper old school way. The best session musicians, the best live room, good songs and a super tight schedule so we would be pressed for time and have to trust our instincts without being able to redo too much.” 

Thomas Dybdahl har på det kommende album altså igen slået sig sammen med produceren Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock, Tracy Chapman) – et samarbejde som tidligere har resulteret i en grammy for Dybdahls album ’What’s Left Is Forever’ fra 2013. 

Thomas Dybdahl har siden udgivelsen af sit debutalbum i 2002 ’…That Great October Sound’ vokset sig til, at være en af Skandinaviens mest populære og respekteret sangskrivere, hvor Dybdahls følsomme og intense stemme, inderlige melodier og melankolske univers har givet ham en status som en af de mest respekteret sangskrivere og et efterspurgt navn herhjemme i Danmark. Thomas Dybdahls popularitet har været stødt stigende i Danmark, som har resulteret i optrædener på bl.a. Northside Festival og ikke mindst den efterhånden obligatoriske koncert i Store Vega i december. 

Lyt til 'Can I Have It All' her: 

 

Kipppenberger udgiver EP'en 'Uden Hænder'

Kipppenberger udgiver EP'en 'Uden Hænder'

Kippenberger er på gaden med sin debut-EP 'Uden Hænder' (8. juni) - en EP hvor det engelske sprog er blevet parkeret, og det danske sprog får lov til at stå i fuld flor med alt hvad det indebærer af dialekter og sproglige finurligheder; med sine fem tracks viser Kippenberger, hvordan det danske sprog kan twistes, smadres og bygges op igen.

Som når man skal lære at cykle og endelig finder balancen, når man også til et punkt, hvor lysten til at udfordre sig selv bliver så markant, at den ikke kan benægtes. For mange bliver det næste naturlige step at køre ”uden hænder” – men man kan kun køre uden hænder, hvis der er noget at køre på.

For Kippenberger har tiden som forsanger i det danske rockband The Floor Is Made Of Lava skabt et bundsolidt fundament, som har bragt ham og bandet udover stepperne og ud på landevejen i ordets mest bogstavelige forstand, og dermed skabt plus på oplevelseskontoen. Lysten til at give slip på styret og køre uden hænder groede sig større, og nu fræser Kippenberger derudad med sit soloprojekt – uden slinger i valsen.

For mig ligger der en barnlig glæde i at cykle uden hænder. Samtidig er det en ret fesen måde at leve livet farligt på. Det er den hasarderede tøsedreng, der kommer trillende gennem byen. Jeg er blevet for gammel til at turde springe i faldskærm, men jeg kan lige hive mig op til, at tage en sejrsrunde ned ad Istedgade. I det mindste har jeg ikke hjelm på imens.”

Måske er de jyske landeveje blevet udskiftet med de københavnske asfalterede stisystemer, men (selv)sikkerheden er i top; Kippenberger kører videre uden hænder ud ad musikkens vej, men det bliver aldrig med hænderne for øjnene – han ved hvor han skal hen. Næste stop: Roskilde Festivals Rising-scene.

Oplev Kippenberger her:

  • 2.7: Roskilde Festival, Rising Scenen kl. 17
  • 19.7: Lillefredag Tivoli, København kl. 19
  • 9.8: Made in Esbjerg
  • 18.10: Atlas, Aarhus
  • 20.10: Hotel Cecil, København

Lyt til 'Uden Hænder' EP'en her:

Marwan udgiver singlen 'Babylon'

Marwan udgiver singlen 'Babylon'

Undergrundslegenden og Aarhus-V admiralen Marwan er ude med den nye single ’Babylon’ - en titel som er brugt af mange, men en historie som er kendt af få. I Marwans levering bliver oldtidens stormagt bragt ind i det enogtyvende århundrede som et kodeord for den politiske, økonomiske og kulturelle stormagt, som her er pakket ind i et gedigent hiphop-beat, som får selv jorden under Babelstårnet til at skælve.  

’Babylon’ er en opsang til Marwans rap-kolleger om dygtiggørelse og umage, og samtidig en italesættelse af en slags kulturel lobbyisme, hvor de få, der sidder på magten – metaforisk og bogstaveligt talt – bestemmer, hvad der er godt, og hvem, der får succes.

For mange artister går på kompromis med kvaliteten i dag. Det handler om at være sig selv og skille sig ud – meget af lydbilledet i dansk hiphop er præget af kloner og kommercielle succeser, hvor et lille udvalg med stor magt bestemmer hvad publikum skal se og høre. Det gælder dog ikke kun i musikbranchen…”

Stik imod beretningen om Babelstårnet i Babylon hvor sprogbarrierer spredte folket, er Marwan en lyrisk brobygger mellem kulturer. Med mere end ti år på den danske hiphop-scene og et bundsolidt bagkatalog, har Marwan vist sig som en af dansk hiphops tunge drenge med sine verbale lussinger og politiske budskaber, som altid er akkompagneret af tunge beats og overbevisende rap-flows.

Lyt til 'Babylon' her:

Louise Hart ude med nyt nummer til sin far

Louise Hart ude med nyt nummer til sin far

Louise Hart har netop udgivet den rørende og dybtfølte single ’Marley’ – et nummer som er skrevet om og til Louises far, der beskriver både de smukke og de smertefulde øjeblikke i en opvækst som ikke minder om mange andres. 

Hvordan er det at vokse op i en ghetto i Jylland i fattigfirserne med en far fra Pakistan, der næsten lige er kommet til Danmark? Hvordan rummer man både følelsen af kærlighed og svigt fra selvsamme far? Og hvordan ændrer forholdet sig mellem far og datter når de simultant bliver ramt af kræft?

Louise Hart har før lavet engelsksprogede sange, men denne gang, har hun haft behov for at skrælle lagene af og synge på sit eget modersmål, for at finde mere nærvær i de personlige historier, da hun oplever at hun på den måde også kommer tættere på sit publikum.

’Marley’ samt 4 andre dansksprogede sange, indspillede Louise i Medley studiet under sit kemoforløb. Det var en terapeutisk proces og en måde at bevare sig selv og sin identitet. Sangene er samlet til en EP, som udkommer i den tidlige sommer.

Hør 'Marley' her:

Kippenberger synger om det festlige liv på ny single

Kippenberger synger om det festlige liv på ny single

I kølvandet på sin første single ’Op Og Ned I Showbiz’ følger Kippenberger nu op med den nye single ’Mit Liv Er En Fest’ – et mantra som kan tages med en dosis ironi i højere eller mindre grad afhængig af, hvor bogstaveligt Kippenbergers jyske jargon tolkes, og afhængig af, hvilke verdensbriller man tager på.

Den tidligere frontmand i det danske rockband The Floor Is Made of Lava har på sin nye single taget den reflekterende kasket på og kigger både tilbage, fremad og indad når han med sin fremtrædende og tykt smurte jyske dialekt brøler op om, at livet er en fest:

Jeg har levet et fantastisk privilegeret liv så vidt. Krænget hjertet ud for et hav af mennesker, savet mig midt over i hver en afkrog af kongeriget, vinterbadet på svampe i den svenske ødemark. Men uanset hvor meget benzin jeg hælder på bålet, så opsluges det af et lillebitte sort hul indeni, som aldrig helt kan fyldes ud. ’Mit liv er en fest’ er min måde at se dybet i øjnene på, og måske gøre hullet en lille smule mindre.”

Tobias Kippenberger er ikke bare tilskuer til sit eget liv, og kan efterhånden tilskrive sig mange titler som både forælder, revisor, hverdagspoet og inkarneret rock’n’roller. Som en anden fugl-føniks er Kippenberger med sit soloprojekt genopstået som en hybrid af Bonderøven og ham den historiefortællende levemand fra det lokale værtshus, som har oplevet alt og ingenting - det danske sprog har fået en væsentlig plads i Kippenbergers legesyge tekstunivers, og dialekter spiller en særlig rolle: 

”Det danske sprog kan godt føles lidt firkantet. Men dialekter er sprogets måde at synge på, så jeg har forsøgt at få min jyske udtale med i teksterne. Som en slags Sivas for bonderøve.”

Med det nyeste udspil sætter Kippenberger i kakkelovnen til en legesyg sommer når han foruden udgiver ny musik også gæster både SPOT Festival og dette års Roskilde Festival, hvor hans liv for alvor er en fest.

Hør 'Mit Liv Er En Fest' her: