Barselonas debut-EP leverer 'Drengepop' til din weekend

Barselonas debut-EP leverer 'Drengepop' til din weekend

Barselona er ude med debut-EP’en ’Drengepop’ blot et år efter, at Rud Aslak og Rasmus Theodor lagde grundstenene til bandet, der i dag er et af de helt store upcoming navne på den danske musikscene.

Vores EP er skrevet og indspillet siden starten af året og i arbejdet med sangene har vi taget nogle nye metoder i brug. Eksempelvis har selve indspilningsprocessen fundet sted i både et sommerhus i Dalby Huse, en jungle i Khao Sok i Thailand og ikke mindst i Grotten (Ruds kælder)”, tilføjer Rasmus Theodor.

Trods nye metoder gør drengene dog klart, at den klassiske "Barca-lyd" stadig er intakt på det nye EP-udspil; den tropiske klang samt emner som ungdom, uforløst kærlighed og bagende sol skinner unægteligt fortsat igennem på EP'ens 6 tracks.

Lyt til 'Drengepop' her:

Martin Brygmann går solo på albummet 'Bates Delight'

Martin Brygmann går solo på albummet 'Bates Delight'

Martin Brygmann - komponist, skuespiller og musiker - er nu aktuel med albummet ’Bates Delight’. En plade på engelsk der samtidig bliver hans første uafhængige soloalbum.

'Bates Delight' er produceret i et samarbejde mellem Martin og den svenske arrangør Pål Svenre. Musikken er indspillet fra grunden i det legendariske Atlantis Studio i Stockholm, hvor ABBA i sin tid indspillede deres seks første albums.

Udover hit-brødrene Ulf og Henrik Jansson har den 6 dobbelte amerikanske Grammy-vinder Vince Mendoza arrangeret strygerne til tre af albummets tolv sange og tog hertil turen fra L.A. til Konservatoriets Koncertsal i København, hvor han dirigerede Danmarks Underholdningsorkester.

”Det handler om alle de følelser, livet fylder mig med - fra angst til fryd”, siger Martin Brygmann om sit første soloalbum.

Lyt til 'Bates Delight' her: 

Hør Barselonas nye single - 'Alene Hjem'

Hør Barselonas nye single - 'Alene Hjem'

Efterskolevennerne, Rud og Rasmus - bedre kendt som Barselona - er ude med den nye single 'Alene Hjem'. En single der handler om at tage sig sammen og få gjort eller sagt tingene, før det er for sent.

Rud Aslak, forsanger i Barselona, fortæller bl.a. om tracket:

”Det er også en historie der har gentaget sig i mit liv flere gange. Det er tit, jeg står og finpudser mine 'replikker', jeg gerne vil sige, men aldrig får sagt, fordi jeg er for genert. Man går resten af dagen og fortryder, at man ikke fik sagt, hvad man ville sige, og ærgrer sig når man kommer hjem alene.”

Den nye single ’Alene Hjem’ er duoens tredje officielle single og kommer i kølvandet på debutsinglen 'Pige & Dreng', som fik en plads på Soundvenues Top 10 over 'Halvårets Bedste Sange', samt den officielle udgivelse af singlen 'Barcelona'.

Lyt til 'Alene Hjem' her: 

Ny single fra 'Sparring': Pede B ft. Mund de Carlo & Mellow - 'Energi'

Ny single fra 'Sparring': Pede B ft. Mund de Carlo & Mellow - 'Energi'

Mens de første 3 singler fra Pede Bs kommende album 'SPARRING' har været introduktioner til albumkonceptet, er den nye single ’Energi' essensen af rap-sparring. Med hjælp fra undergrundsveteranen, Mund De Carlo, og den nyere artist, Mellow, sætter Pede B barren højt for teksterne på sit kommende album.

Om 'Energi' siger Pede B:             

"Kort fortalt handler nummeret om at prioritere sin egen energi. Hvis jeg gik op i alt den sludder og sladder der er inden for det danske rapmiljø, ville jeg formegentlig slet ikke have kræfter til at lave nye ting".

Nummeret blev spillet for første gang live til Pede Bs udsolgte koncert i Pumpehuset tilbage i marts og det kunne allerede nu se ud til at blive en ny fan-favorit:

"Vi spillede ENERGI sidste gang i Pumpehuset og folk gik helt amok. Stemningen på nummeret passer fantastisk til vores live-show. Musikvideoen er egentlig også bare skabt ud fra titlen. Det skulle være energifyldt og det er den virkelig også blevet!"

'SPARRING' udkommer d. 15. september og med releasekoncert d. 14. oktober i Amager Bio, er der lagt op til et efterår i Pede B’s tegn.

Lyt til 'Energi' hér:

School of X udgiver singlen 'Forever' sammen med live-session fra Roskilde

School of X udgiver singlen 'Forever' sammen med live-session fra Roskilde

Danske School of X er lige nu aktuel med den nye single ’Forever’ og har udgivet tracket sammen med en imponerende live-video fra sin Roskilde-optræden tidligere på sommeren.

Frontmanden bag soloprojektet, Rasmus Littauer, er på kort tid kommet under radaren hos både danske og internationale medier som et af de mest interessante upcoming acts i norden - og har bl.a. fået stor opmærksomhed for netop sin optræden på årets Roskilde Festival.

Den nye 'Forever'-live session er et perfekt eksempel på Littauers umættelige energi og indlevende perfomance på scenen og gør det klart, hvorfor School of X's uovertrufne lysshow & sikre vokal-levering har formået at tryllebinde både anmeldere og publikum i løbet af året.

Se School of X spille 'Forever' på Roskilde Festival 2017 her:

Pede B er ude med singlen 'Første Runde'

Pede B er ude med singlen 'Første Runde'

Pede Bs kommende album SPARRING gæstes af mere end 18 særligt håndplukkede artister. Men hvorfor sætte et album sammen med så mange gæster? Det svarer Pede B på – på den nye single ’Første Runde’. Her tydeliggør rapperen ambitionerne med pladen, og hans tanker bag opsætningen:

"Vi snakker sparring uden at slå fra sig
Jeg tænkte, hvis stål kan gøre stål skarpere
Kan jeg også bruge en bunke dope rappere

Til at skrive numre der er små mirakler
Vil du være den bedste, skal du træne med de bedste"

Det sulten og den personlige ambition, om at blive bedre som rapper, der styrer slagets gang på Pede Bs ottende album. Om nummeret siger Pede B:

"Første Runde er en god introduktion til hele albummets tematik. Jeg synes både det præsenterer konceptet og er så energifyldt, at det leder lytteren godt ind i pladens univers"

Nummeret indeholder desuden en lydbid fra et interview med Pede Bs gamle kickboksetræner. Han snakker om fordelene ved sparring inden for kampsport - hvilket drager paralleller til den musikalske sparring, der finder sted på albummet. Om valget af Henning Møller siger Pede B:

"Henning har betydet meget for mig som træner, og det var fedt at kunne lægge hans seje ord på plade. Han er desuden en fan af oldschool rap og hiphop, så jeg ser frem til, at kunne give ham vinylen i hånden, når albummet udkommer til september. Mange af vores andre trænere ville kun undervise til rock eller hård techno - hos Henning hørte vi altid rap!"

Hør Pede B's nye single 'Første Runde' her.