Viewing entries in
Artister

ALBERTE WINDING

ALBERTE WINDING

Alberte Winding er en dansksproget sangskriver, komponist & sangerinde med et stort bagkatalog i det danske musiklandskab. Hun har gennem flere årtier ramt både store som små med sine personlige og ærlige tekster om livets mange yderpunkter.

Den 29. september 2017 udgav Alberte albummet "Hva Drømmer Du", der endnu engang byder på en række smukke sange, der rummer både melankoli & sødme. Om pladen udtaler sangerinden selv: 

"Det er i drømmene vi former livet. Drømmen er den retning vi går, den drejning vi pludselig tager, efter have siddet og forestillet os hvordan i morgen bliver. Så drøm noget godt."

 

Lyt til 'Hva Drømmer Du' her:  

ALEX RISHØJ

ALEX RISHØJ

Alex Rishøj er et nyt navn på den danske musikscene. Den danske singer-songwriter udkom i sommeren 2017 med debutsinglen ’Distant Sun', som i bund og grund er et storladent popnummer præget af Alexanders unikke og stærke vokal.

Efter en utraditionel opvækst, en ungdom mærket af mange udenlandsrejser og en varig søgen efter et ståsted både personligt og musikalsk, har Alex nu fundet sin plads i Danmark og ikke mindst i musikken; de mange oplevelser fra udlandet høres tydeligt i den unge artists internationale, musikalske udtryk.

2. marts 2018 udkom Alex Rishøj med sin anden single 'Dilemma' - et popnummer som handler om fortvivlelse og afmagt i et parforhold, og som i høj grad er repræsentativ for netop det musikunivers, som Alex Rishøj bevæger sig i.

Lyt til 'Dilemma' her:

ANNE LINNET

ANNE LINNET

Sangerinde & komponist, Anne Linnet, har været en del af den danske musikscene siden 1970'erne - bl.a. i bandet Shit & Chanel & Anne Linnet Band - og har de seneste årtier været en af de mest betydningsfulde musikere i Danmark.

I 1978 fik Anne sit gennembrud som solist & sangerinde og i hendes brede musikkartotek findes også flest soloalbums. Trods udgivelse i 70'erne & 80'erne er store hitnumre som "Tusind Stykker", "Barndommens Gade" & "Forårsdag" fortsat hyppige gengangere på de danske radiokanaler den dag i dag.

Seneste skud på stammen fra Anne Linnet er albummet "Alle Mine Drømme Til Dig" fra 2015. Lyt til det her:

BARSELONA

BARSELONA

Barselona består af efterskolevennerne, Rud Aslak og Rasmus Theodor, og er historien om et ungt DIY-pop band, som på rekordtid er blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene.

Barselonas sange har en unik og karakteristisk lyd af brandvarm "barca-pop" med malende og hudløst ærlige tekster om billigrejser, evig sommer - og ikke mindst fin såvel som forfejlet kærlighed som kun en forvildet, damefikseret teenagehjerne kan føle den. I sommeren 2016 begyndte de første færdige numre i rækken at tage endelig form og gruppens Soundcloud huser i dag tre mixtapes spækket med sol, sommer og ungdommelig synth-pop. Barselona udgav i september debut EP’en ’Drengepop’ – der blev rost til skyerne af de danske medier - bl.a. Soundvenue og Bands of Tomorrow, som begge kvitterede med 5 stjerner. Soundvenue kårede ydermere debut EP’en til at være blandt de 10 bedste danske udgivelser i 2017. 

Et halvt år efter udgav Barselona deres seneste EP 'Sommerkys', som på mange måder skal anskues i forlængelse af deres første EP, og som med singlerne 'Hvornår feat. Thøger Dixgaard', 'Tættere På Hende' og 'Et År' har fået cementeret Barselonas plads på den danske musikscene. 

Lyt til Barselona her: 

 

FOLKEKLUBBEN

FOLKEKLUBBEN

Folkeklubben blev dannet i maj 2011 og består af Kjartan Arngrim (forsanger), Rasmus Dall (guitarist) og trommeslager (Rasmus Jusjong). Sidenhen har de udgivet tre albums: Nye Tider (2013), Danmarksfilm (2014) og ’Slå Flint!’ (2016). 

Tredjealbummet ’Slå Flint!’ blev modtaget med en perlerække af flotte anmeldelser og gik direkte ind som #1 på den danske albumhitliste - og blev endvidere kåret af GAFFA som Årets Danske Album.

Bandets lyd er en blanding af både rendyrket folk, store (p)opsange og hårdtslående rock’n’roll - alt sammen bundet sammen af det unikke tekstunivers, der umiskendeligt ér Folkeklubbens.

Lyt til Folkeklubbens mest spillede sange her:

 

IVAN MARTINEZ

IVAN MARTINEZ

 

Den 22-årige singer-songwriter, Ivan Martinez, er med sin bløde vokal, guitardrevede lyd og ærlige, følsomme tekster et af de nyeste skud på den danske popstjernehimmel. Han udgav i slutningen af 2016 debutsinglen ’Et Hus’, som røg direkte ind på en lang række af landets største radiostationer.

På trods af Ivan Martinez' forholdsvist nye placering på den danske popscene, har han allerede optrådt i GO’morgen Danmark, fået massiv airplay på dansk radio, opbygget en massiv fangruppe - de såkaldte ”Martini’er” - samt haft en single som titelsang til TV2’s komedieserie ’Grethe’.

Ivans originalitet kommer i høj grad til udtryk på hans nyeste track ’Kaffekys’, hvortil inspirationen ifølge Ivan selv er hentet fra forbilleder som bl.a. John Mayer og Shawn Mendes. 

Lyt til Ivan Martinez her:

 

KIDD

KIDD

 

Nicholas Westwood Kidd - bedre kendt under kunstnernavnet KIDD - gik på rekordtid fra lokal berømmelse til national beundring med hits som 'Gøre Sin Ting', 'Ik' Lavet Penge' og 'KIDD er din far'. 

I 2011 stod han i fronten for en ny æra, da han sammen med musikkollektivet CHEFF Records skabte et nybrud i dansk musik – et nybrud skudt i gang med singlen 'Kysset med Jamel', der med sin charmerende uhøjtidelighed og gennemførte autenticitet blev det første virale YouTube-hit i Danmark.

Kort tid efter udgav KIDD det anmelderroste debutalbum ”Greatest Hits 2011”, som i 2014 blev fulgt op med albummet ”Kiddæssancen”. I løbet af de sidste fem år har KIDD sat præg på den danske musikscene med sin distance til janteloven, udgivet gigantiske landeplager, haft sit navn øverst på hitlisterne og været nomineret til blandt andet P3 Prisen og P3 Lytterhittet.

Lyt til KIDD her:

 

KIPPENBERGER

KIPPENBERGER

Tobias Kippenberger – tidligere frontmand for det danske rockband The Floor Is Made of Lava - har i 2017 startet nyt solo-projekt under navnet "Kippenberger".

Efter at The Floor Is Made Of Lava besluttede at tage en pause fra hinanden i 2013, valgte Tobias at tage et skridt ud af musikkens verden for en stund - men d. 29 september vendte han tilbage til scenen med første single i eget navn, 'Op og ned i showbiz'.

”At skrive sange handler dybest set om at være dygtig til at pille sig selv i navlen og beskrive de nullermænd, man får gravet frem. Tiden med Lava var én lang forårsrengøring derinde for mig, og til sidst var der simpelthen ikke mere at skrive hjem om. Så jeg havde brug for at lægge musikken på hylden og prøve kræfter med noget helt andet – om ikke andet indtil jeg fik noget nyt på hjerte igen”.

Modsat Kippenbergers tidligere projekter er det det danske sprog, der denne gang er blevet fundamentet for hans sangskrivning og fornyede lyst til at skabe musik og have noget på hjerte.

Lyt til debutsinglen 'Op og ned i showbiz' her:

LOUISE HART

LOUISE HART

Louise Hart udgav d. 9. juni den nye og rørende single ’Ikke Et Hjerte' – det første udspil fra hendes kommende EP.

Livet har ikke altid været let for Louise Hart og det har på mange måder også været drivkraften bag hendes musikalske karriere. Netop de mange mørke facetter af livet, Louise har oplevet - bl.a. igennem et kræftforløb - har været med til at forme både det tekstlige og musikalske univers på 'Ikke Et Hjerte'.

Lyt til Louise Harts nyeste single hér:

LOUIS RUSTUM

LOUIS RUSTUM

 

Når historien om Louis Rustum skal fortælles, får man fornemmelsen af at starte på en bog fyldt med sider, der bare venter på at blive skrevet. Han bliver allerede omtalt som en Danmarks mest talentfulde R&B-artister og har forført lyttere såvel som kritikere med sin sjældne originalitet og autentiske umiddelbarhed.

Med sin seneste EP 'Classified' (2017) har Louis taget hul på et nyt kapitel i sit musikalske univers. Blandingen af retro disco-lyd og varmblodet lyrik sendte førstesinglen og titelnummeret direkte i rotation på P3 og førte desuden til øjeblikkelig international opmærksomhed.

To års intens fordybelse fra debut-EP'en 'Tomorrownite' til udgivelsen af 'Classified' har medført et helstøbt og anmelderrost musikalsk værk med referencer til 70’erne og 80’ernes disco, R&B og soul - der alt sammen på fineste vis kombineres med Louis' hip-hop-inspirerede vokal.

Lyt til Louis Rustums nyeste EP her:

 

MARWAN

MARWAN

 

Den dansk-palæstinensiske rapper, Marwan - tidligere kendt under navnet Statsløs Palæstinenser (SLP) - albumdebuterede i 2007 med P.E.R.K.E.R. Han tilhører det omfattende århusianske crew Pimp-A-Lot, der bl.a. tæller kendte rappere som Jøden og Angie.

Marwan kendetegner en artist, som konsekvent har benyttet albumformatet til at rammesætte specifikke, tabubelagte emner og han benytter ubetinget sig selv som et talerør til debat. Siden P.E.R.K.E.R har han gennemgået en naturlig musikalsk udvikling gennem pladerne Mennesker (2010) og MARWAN (2014), der har skildret både social og politisk virkelighed gennem skarpladte tekster.

På sit seneste album ’Partisaner’ (2017) er Marwan - med hjælp fra gæsterappere som bl.a. L.O.C., Bai-D og Lord Siva - vendt tilbage til den oldschool westcoast lyd, hvor det hele startede tilbage i 2007. 

Lyt til Marwans nyeste album her:

 

PEDE B

PEDE B

 

Den inkarnerede rapper og rutinerede MC's Fight Night-deltager, Pede B, har gennem de sidste år imponeret det danske publikum med udsolgte koncerter, anmelderroste albums og ikke mindst en evne til konstant at forny sig.

Siden 2009 har han løsrevet sig fra MC's Fight Night - som han har vundet intet mindre end 3 gange - og i stedet manifisteret sig i det danske hiphop-landskab gennem egne udgivelser.

I 2017 vendte Pede B stærkt tilbage med det nye album 'Sparring’, hvorpå han har håndplukket en række af Danmarks bedste rappere som gæster. Selve processen på det kommende album symboliserer det stik modsatte af MC's Fight Night; netop at man i stedet for at bekæmpe hinanden skal sparre, udvikle sig og ikke mindst lære af hinanden – altsammen med målsætningen om at blive en bedre rapper.

Lyt til 'SPARRING' her:

 

RASMUS SEEBACH

RASMUS SEEBACH

 

Da Rasmus Seebach udsendte sit debutalbum 'Rasmus Seebach' i 2009, kom gennembrudshittet 'Engel' og sange som 'Lidt i Fem' og 'Natteravn' hurtigt på danskernes læber. Albummet blev en kæmpe succes med mere end 240.000 solgte eksemplarer - og den dag i dag er albummet stadig indehaver af rekorden for flest uger på toppen af albumhitlisten.

I oktober 2011 fulgte Seebach op på successen med albummet 'Mer’ End Kærlighed', hvorfra danskerne kender hits som 'I Mine Øjne', 'Millionær' og 'Falder'. På blot en uge solgte albummet over 42.000 eksemplarer og gjorde Rasmus Seebach til den hurtigst sælgende kunstner i Danmark nogensinde. Siden har han gang på gang cementeret sin position helt i front på den danske popscene med udgivelser, der er nået helt til toppen af hitlisterne.

Seebach har senest udgivet albummet med titlen "Før Vi Mødte Dig" fra 2017. Lyt til de to første singler fra albummet her:

 

SCHOOL OF X

SCHOOL OF X

 

 

Rasmus Littauer har under sit alias School of X på kort tid opnået opmærksomhed fra nogle af de allerstørste musikmedier - bl.a. The Line of Best Fit og i-D samt det store amerikanske medie NYLON, der udvalgte School of X til et af de danske bands man skal lytte til lige nu. 

Opmærksomheden skyldes bl.a. School of X's store internationale potentiale, sjældne originalitet og gennemsyrede musikalske kvalitet, der høres i hans elektroniske dream pop-lyd, klare vokal og drømmende, til tider melankolske lyrik.

School of X udgav i starten af juni 2017 den officielle debutsingle ’Words’ – en single der udover at ryge på P3 og P6 Beat også har haft succes i udlandet, hvor den blandt andet er blevet spillet på de største radiostationer i blandt andet Frankrig, Tyskland og Norge.

I september 2017 udgav School of X debut-EP’en ’Faded. Dream.’, der blev rost af både internationale og nationale musikmedier.

På trods af at School of X kun er på sit første kapitel, peger fremtiden allerede i en retning, hvor udlandet holder deres øjne og ører åbne. School of X har indtil videre taget det danske live-publikum med storm til hans koncerter på bl.a. Roskilde Festival, SPOT Festival, VEGA’s udvalgte, Wonderfestiwall m.fl. og i slutningen af september spillede School of X til den anerkendte tyske branchefestival Reeperbahn Festival. 

Lyt til EP'en 'Faded.Dream.' her:

 

THØGER DIXGAARD

THØGER DIXGAARD

 

Thøger Dixgaard har de seneste tre år markeret sig som en del af toppen på den danske popscene med landeplager som ’Blød Inden I’ og ’Former’. På trods af at han først kom på alles læber i 2014, startede hans musikalske karriere allerede i en alder af 16 – nærmere bestemt i 2005 hvor det Aarhusianske hiphop-orkester Flødeklinikken blev dannet. 

I 2013 startede Thøger det århusianske musik-kollektiv 'hukaos' sammen med artister som bl.a. Karl William, Louis Rustum, Tais, Carl Barsk og Mathias Lion. Netop denne gruppe satte for alvor Aarhus på det danske landkort som det absolutte epicenter for den urbane R&B i Danmark. 

I 2017 vendte Thøger for alvor stærkt ”tilbage” i Danmark. D. 24 marts udgav han singlen ’Tø’ Mig Op’, som endnu engang viser hans unikke evne til at beskrive de følelser, som vi alle sommetider har svært ved at sætte ord på - og desuden hurtigt røg i rotation på de danske radiostationer. Kort efter fulgte singlen 'CTRL-Z', der ligeledes blev populær på de danske radiokanaler.

Lyt til seneste single 'CTRL-Z' her:

 

ULTRAMARIN

ULTRAMARIN

 

ULTRAMARIN er et pop-act bestående af halvbrødrene, Karl-Frederik Reichardt og Ludvig Brygmann. Duoen blander på original vis en storladen, international poplyd med dybsindige tekster, som på én og samme tid peger mod moderne tendenser og klassisk, dansk sangskrivertradition.

Karl Frederik og Ludvig har siden barnsben haft musikken bankende i blodet og det professionelle samarbejde tog for alvor fart, da drengene startede et sangskriver- og producerteam i 2013.

I oktober 2016 udgav de første debutsingle under navnet ULTRAMARIN. 'Hvis Sandheden Skal Frem' røg i direkte rotation på P3, hvorefter resten af de danske radiostationer fulgte med - og den har siden udgivelsen været en af de mest afspillede danske sange i radioen. I april 2017 blev successen fulgt op med 2. singlen 'Sidste Sommer'. 

ULTRAMARIN har i start 2018 udgivet deres første EP 'Brødre Af Blod'.

Lyt til ULTRAMARIN her: